Uit in Huizen; altijd lastig

Vrijdagavond begon de allereerste competitie wedstrijd van Dames 1. Een uitwedstrijd tegen Huizen. Iedereen op tijd en wedstrijd klaar om 18:45 in de kantine, doelstelling 1 van de avond behaald. Buddy besprak met ons de wedstrijd even voor en na wat positieve woorden van Anke over de muziek in de gehele sporthal konden we gaan warmlopen.

De dames van Huizen waren jong en fanatiek, tijdens het inslaan was er al veel power van beide kanten te zien. Iets later dan gepland was ook de scheidsrechter gearriveerd en konden wij aan de wedstrijd beginnen. Simone, Eva, Stefanie, Maaike, Ingeborg en Marike waren de eerste 6 spelers die in het veld de meiden van Huizen onder druk moesten gaan zetten, ondersteund door Denise, Bobby en Anke vanaf de kant. De eerste set verliep sterk. Wij wisten de aanval goed op te bouwen en vanaf de kant werden er vrolijke liedjes ingezet (wel moet er nog iets meer inspiratie opgedaan worden, dus mocht er binnen de vereniging nog een sing and songwriter zijn, Dames 1 houdt zich aanbevolen). De eerste set werd gewonnen met 25-14.

Door naar de tweede set. Deze set verliep iets minder soepel, er werden meer persoonlijke fouten gemaakt en de scherpte van de eerste set was weg. Versterking vanaf de bank werd ingezet om de spelers in en buiten het veld weer scherp te krijgen. Na een achterstand hebben wij deze set toch weer naar ons toe weten te trekken en werd er gewonnen met 25-17.

De derde set was spannend, de Dames van Huizen wisten meer kracht in de aanval te brengen en door wat meer persoonlijke fouten aan onze kant liep deze set gelijk op. Lange rallys wat zorgde voor een spannende 3de set. De coach van de tegenstander was wel zo vriendelijk om te schreeuwen dat de bal rechtdoor geplaatst moest worden waardoor onze verdediging de ballen gemakkelijk op konden lopen. Deze set was spannend tot aan het einde. Op een stand van 21-23 werd door de scheidsrechter een goed en ruim binnen de lijnen geslagen bal vanuit Voleem uit gegeven. Protest vanuit ons maar sportiviteit vanuit de coach van Huizen die de bal ook in gaf. Het punt werd dus toch aan Voleem gegeven en bracht de stand op 22-23. Helaas mocht dit het verschil niet meer maken en werd de set met 23-25 verloren.

Op naar de laatste set. Met wat tips van Buddy over de pass en aanval werd deze set stabiel gespeeld. Met 25-16 werd de laatste set gewonnen door Voleem.

Conclusie/korte samenvatting voor als je geen tijd hebt om dit gehele verslag te lezen:

  • - Dames 1 wint de eerste wedstrijd
  • - Gratis bitterballen van de Hilt om dit te vieren
  • - Nieuwe liedjes om ons aan te moedigen zijn welkom
  • - Steeds meer power in de aanval
  • - Heel veel dank aan de aanmoediging vanaf de tribune (supporters jullie waren top!)
  • - Met nu een weekje rust spelen wij 6 oktober onze tweede uitwedstrijd in Amersfoort.

Wij hopen weer op veel aanmoediging vanaf de tribune en hopelijk kunnen wij jullie verblijden met een uitgebreider repertoire.

-Dames 1-

Uitnodiging voor het jubileumfeest - Thema goud

Hierbij nog een laatste reminder voor het feest van komende zaterdag. Natuurlijk is iedereen welkom, ook al heb je je niet officieel aangemeld bij de site! We hopen zoveel mogelijk goud te zien, hoewel we ons ook realiseren dat dat misschien niet makkelijk is. Doe je best!

Na een tip van een goed meedenkend lid (dankjewel Esther) willen we jullie even meegeven dat het wel handig is om contant geld bij je te hebben voor de aanschaf van consumptiebonnen. We hebben geen pinapparaat!

We hopen jullie in grote getale te mogen begroeten a.s. zaterdag!

Tot dan,

Groetjes van het Jubelcomite

Dames 1 gestart met 3-1 winst

De competitie is nog niet gestart maar als voorbereiding op de wedstrijden is dames 1 donderdagavond afgereisd naar Soest. Daar nam dames 1 het op tegen de dames van Sovoco.

De start van de wedstrijd was rommelig, wennen aan de nieuwe posities in het achterveld en wennen aan de nieuwe spelers. Aan de kant van Sovoco was er meer rust en werden er weinig fouten gemaakt. De eerste set werd daardoor gewonnen door Sovoco.

Met onze coach Hans aan de zijkant van het veld begonnen we vol goede moed aan de tweede set. Tijdens de set-wissel waren er wat afspraken gemaakt waardoor er meer duidelijk binnen de lijnen kwam. Een stijgende lijn werd ingezet. De tweede set werd gewonnen met 25-22. De derde en vierde set verliepen nog wat rommelig maar ook deze sets wisten wij naar onze kant te trekken. Een mooie 3-1 overwinning was de eindstand van de oefenwedstrijd.

Een prima begin voor een nieuw seizoen waarin wij onder leiding van Buddy nog meer willen groeien, wij vol zitten met energie en elke wedstrijd voor jullie een mooi wedstrijdverslag samen gaan stellen. Dames 1 is klaar voor de eerste wedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen. Vrijdagavond, om 19:30 mogen wij onze eerste echte wedstrijd spelen en hopen wij op veel aanmoediging vanaf de kant.

-Dames 1-

Feestelijke reunie rond het 50 jarig bestaan van Voleem

Na een sportief volleybaltoernooi; het Ton van der Wardt toernooi, was er vanaf 18.00 uur een reunie voor Voleem leden en ex Voleem leden. Een gezellig weerzien waarbij vele herinneringen opgehaald werden.

Natuurlijk waren er speeches, zo was de heer Frans Muyzers, voorzitter van Regio West van de Nevobo aanwezig om namens de Nevobo een oorkonde vanwege het 50 jarig bestaan van Voleem en een mooie volleybal aan te bieden. En ook de burgemeester en wethouder van Sport van Eemnes gaven acte de presence. De burgemeester heeft in zijn speech onze ere leden in het zonnetje gezet, want wat is een vereniging zonder vrijwilligers, leden die zich inzetten voor de vereniging!

We kunnen wel zeggen dat het mede dankzij de uitstekende organisatie van onze toernooi- en jubileum commissie die aan zoveel details hebben gedacht en deze dag met zoveel zorg hebben voorbereid, een fantastische avond is geworden. Ook dank aan de Hilt voor de gastvrijheid en aan alle sponsoren en vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen om deze reunie tot een succes te maken!

Jubileum toernooi wordt het Ton van der Wardt toernooi

Zaterdag 15 september was het zover! De start van de activiteiten rond het 50 jarig jubileum van Volleybalvereniging Voleem in Eemnes met een jubileum toernooi. Naast de teams van Voleem waren er uit de omliggende gemeenten teams van Salvo, PDK Huizen, Smashers, Gemini, Odis en Allvo.

Om 13.00 uur was de aftrap voor een gezellig toernooi. Veel teams gebruikten dit toernooi om te oefenen voordat de eerste wedstrijden begonnen. Naast sportief bezig zijn, was er ook voldoende gelegenheid om in de kantine bij te praten en wat te eten en te drinken.

Na het toernooi werd het jubileum toernooi van deze middag officieel hernoemd in het Ton van der Wardt toernooi door de Burgemeester van Eemnes en Ton zelf.

Wij gaan van het toernooi een jaarlijks terugkerend evenement maken aan het begin van elk seizoen zodat alle teams kunnen oefenen voordat de wedstrijden beginnen. Bij de aanvang van het seizoen 2019/2010 zullen wij alle teams ontvangen in het nieuwe Huis van Eemnes voor het volgende Ton van der Wardt toernooi. Graag tot dan!

Voleem in het nieuws:

https://www.laardercourant.nl/nieuws/sport/108372/voleem-introduceert-ton-van-der-wardt-toernooi