Wedstrijd verslag D1

Vol enthousiasme begonnen we aan onze tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Na het inspelen wisten wij dat we tegen een gevarieerd Unicornus DS2 opgingen.

De eerste set was even zoeken naar de gaten en zwakke plekken van de tegenstander maar werd uiteindelijk gewonnen met 25-23. Met dezelfde basis gingen wij de tweede set in. Het team was inmiddels goed op stoom gekomen en de tweede set werd dan ook gewonnen met 25-18. Met een verse midden en het overdonderende service geweld van Simone werd ook de derde set binnen gesleept.

Tot nu toe een interessante wedstrijd met veel lange rally's. De laatste set werd (mede dankzij het enthousiaste publiek) met een overdonderende 25-9 gewonnen.

Op naar de volgende wedstrijd, vrijdag 9 november in Amersfoort!

Liefs,
Dames 1

Ton Rigter benoemd tot erelid

Onder grote belangstelling is op de trainingsavond van 23 oktober 2018 Ton Rigter benoemd tot erelid van Volleybalvereniging Voleem.

Toekenning van het erelidmaatschap is iets bijzonders. Hiermee geven het bestuur en de leden blijk van hun waardering voor de bijzondere inzet en betrokkenheid van Ton bij Voleem.

Het plan voor de benoeming tot erelid is - na bekrachtiging in de ALV - goed geheim gehouden voor Ton, zodat hij dinsdagavond tot zijn grote verrassing niet voor een evaluatie van het jubileumtoernooi naar de Hilt kwam, maar in de bloemetjes gezet werd. Dank aan alle leden voor hun aanwezigheid!

Ton, van harte gefeliciteerd met je erelidmaatschap!

Voor een indruk van de feestelijke benoeming van Ton tot erelid; log in en ga naar de pagina Time-out.

Foto's Voleem 50 jaar

De foto's van alle activiteiten rond ons jubileum staan live in het besloten deel van de website. Het is erg leuk om alles terug te zien, hoeveel plezier we met ons allen hebben. Een waardevolle herinnering aan een leuke september maand!

Met dank aan de hele jubileumcommissie en alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen!

Heb je zelf ook foto's gemaakt die we op de site kunnen zetten? Stuur een mail naar webmaster@voleem.nl en als het er wat meer zijn, graag via we-transfer.

Veel kijkplezier!

Nog even nagenieten?

Wil je nog eens kijken naar alle leuke filmpjes die getoond zijn tijdens onze jubileum activiteiten?

Login in en klik op link op de Time-out pagina.
Veel plezier!

Uitwedstrijd tegen de Smashers

Bij het inspelen leek het vanaf de tribune een redelijk eenvoudige wedstrijd te worden. Maar niets was minder waar, de dames uit Laren konden goed meekomen en kwamen zelfs op voorsprong. Waren ze echt beter of moesten wij gewoon op gang komen. Tot 15-15 ging het gelijk op. Toen wisten we onszelf te herpakken en een sterke service serie van Anke en meer rust in het spel zorgde ervoor dat we uitliepen tot 15-23. Time-out aangevraagd door de Smashers, gevolgd door een lange ralley (die we wisten te winnen) en een hele strakke service van Anke bracht ons de winst in de eerste set 15-25.

De tweede set werd er begonnen met dezelfde basis en ook nu weer ging het gelijk op. De Smashers hadden heel veel en in ons spel ontbrak de rust. Dit keer lieten we het niet te lang gelijk op lopen en bij een stand van 8-8 was het de beurt van Marike om een mooie service serie neer te zetten. We liepen uit naar 8-15 en het verschil was gemaakt. Een goede spelverdeling en mooie aanvallen afgewisseld met slimme ballen zorgde ervoor dat de lading bij de Smashers onder druk bleef staan. Met een laatste lange ralley, die een afloop had die door niemand op de tribune werd begrepen, sleepte we het laatste punt binnen. Mocht iemand begrepen hebben waarom de scheidsrechter vloot en het laatste punt naar ons ging mag die het uitleggen aan de, toch grote hoeveelheid, supporters.

De derde set werd er begonnen met een wissel op het midden en de service van Simone. Nadat we twee punten voorkwamen zakte het een beetje in... werd dit een typische derde set???? Nee niets dus, na een klein dipje werd er weer even orde op zaken gesteld. Er werd gewerkt, goed gekeken en er was vertrouwen in een goede afloop. En dat vertrouwen bleek terecht. Het begon als een set waarin er hard gewerkt moest worden, maar eindige in een ogenschijnlijk makkelijke overwinning met 14-25. En daarmee was een gewonnen wedstrijd in ieder geval binnen.

Vierde set een andere diagonaal en weer volle bak er tegenaan. Er kon lekker vrijuit gebald worden en bij de Smashers leek het geloof een beetje weg. Maar het is pas afgelopen als het laatste punt binnen is..... halverwege dachten we, het gaat wel heel makkelijk. De Smashers maakte hier gebruik van en konden weer wat punten in lopen. De ruime voorsprong die we hadden (7 punten) liep langzaam maar zeker terug tot 1 punt. Toch weer een paar punten uitgelopen en weer wisten de dames uit Laren terug te komen tot 23-24. Laatste ralley, pingpongballen en een gelukje brachten ons toch het laatste punt en een 4-0 overwinning.

Wat op het oog een makkelijke overwinning lijkt heeft toch af en toe wat zweetdruppels gekost.

Zaterdag 3 november hebben we weer een thuiswedstrijd, dan tegen Unicornus!

Liefs,

Dames 1